Piatok poobede, na kávu neskoro a na pivo či pohár vína ešte celkom skoro. Nevyťahujte už z vrecka instagramy a facebooky, máme tu pre vás niečo zaujímavejšie.

Keďže aj my už nejaký ten piatok používame Slack na vnútrofiremnú komunikáciu, kanály používame nielen na schovávanie sa pred nespokojnými klientami. Jeden z našich polopracovných kanálov sa volá #linkz a vy už asi viete kam mierim.

“Links to things” znie jeho popis. Postujeme do neho zaujímavé odkazy na články, videá, weby, vlastne čokoľvek, čo nás zaujalo. A nemusí to byť len o marketingu, developmente či online.

Digest týchto odkazov sa vám budeme snažiť pravidelne (ešte neprezrádzame, s akou periodicitou) priniesť aj sem na blog a pozdieľať s vami, čo sme objavili. Poďme teda na to.

1) Google vám predpovie, s akým meškaním odletíte

Na prvý pohľad to vyzerá veľmi jednoducho, Google si vytiahne informácie od jednotlivých leteckých spoločností a tie bude ponúkať priamo vo vyhľadávaní.

Avšak oni chcú ísť ešte ďalej. Na základe dát a algoritmov chcú vďaka AI a machine learningu predpovedať meškanie budúcich letov.

Zdroj: Techcrunch

2) Recommerce sa schováva v telefóne

Viac než dvadsať rokov po vzniku eBay sa okolo second-hand predaja online vytvoril pojem recommerce. S nástupcom generácií Y a Z, rozšírení smartfónov a aplikácií pre čokoľvek vznikli aj projekty ako Depop alebo ThredUP. Len na Depop sa minulý rok pretočilo oblečenie v hodnote 130 miliónov dolárov.

Viac o tom, ako fungujú tento trh a prečo je vlastne zaujímavý pre samotných mileniálov, si prečítajte v 1843 magazine.

Zdroj: 1843magazine

3) Ideálny svet nikdy nebude


Tak končí recenzia novej najobľúbenejšej knihy niekdajšieho najbohatšieho muža planéty, Billa Gatesa. Napísal ju psychológ a profesor Harvardskej univerzity Steven Pinker, ktorý dlhodobo skúma vývoj kvality života na Zemi.

Kniha vyjde oficiálne koncom februára, na slovenskú verziu si asi počkáme dlhšie. Podľa Gatesovej recenzie sa na ňu veľmi tešíme a možno prinesieme recenziu čoskoro aj my.

Zdroj: Gates Notes

4) Existuje ideálna potravina?

Vedci zistili, že… Takto nejako začína veľa vtipov, prípadne reálnych, hoci vtipných, príbehov.

Táto štúdia však bola pokusom nájsť ideálnu potravinu s vybalansovaným obsahom makro i mikronutrientov, ktorá by zvyšovala výkonnosť.

A výsledok? Rebríček 100 najvýhodnejších potravín zoradených podľa nutričnej hodnoty.

Zdroj: BBC

5) Máme sa báť?


Pravdepodobne poznáte spoločnosť Boston Dynamics s ich futuristickými, no možno nie až tak sci-fi robotmi. Každé ich nové video sa virálne šíri sociálnymi sieťami a nie je tomu inak ani v prípade toho najnovšieho.

Pár dní dozadu sme zistili, že robot si dokáže sám otvoriť dvere a vyjsť von. Čo myslíte, čo bude ďalší kúsok?

Zdroj: Youtube

Toto je našich päť zaujímavostí. Ak máte niečo zaujímavé aj vy, môžete nám to hodiť do komentára na našom facebooku.