Druhý diel nášho, veríme, pravidelného seriálu o tom, čo nás nadchlo počas predchádzajúcich dní a týždňov, je veľmi bohatý.

Nazbierali sme desiatky zaujímavých linkoch, tých najzaujímavejších sedem vám skúsime zrhnúť v tomto “výcuce”.

1) Dva najťažšie roky v živote Marka Zuckerberga

Magazín Wired vyspovedal 51 súčasných alebo bývalých zamestnancov Facebooku a vytvoril dlhú reportáž o dvoch ťažkých rokoch, ktorými si táto firma prešla. Príbeh o tom, ako sa zo stránky pre skupinu spolužiakov stáva postupne synonymum internetu, ale tiež o tom, ako to naozaj vyzerá v Menlo Parku.

2) Dokážu médiá zarábať na ťažení kryptomien?

Portál Salon.com nepatrí k najväčším hráčom na mediálnom trhu, je dokonca pravdepodobné, že ste o ňom ešte nepočuli. Do povedomia veľkej skupiny ľudí vošiel až nedávno, kedy vyšla správa o zaujímavej stratégii boja proti čitateľom, ktorí používajú AdBlocker.

Salon sa vzdal možností využitia reklamnej plochy a našiel si alternatívny zdroj príjmov. Formou pop-up okna, ktoré vyskočí týmto čitateľom, sa snaží využiť nevyužitú silu ich počítačov na ťaženie kryptomeny Monero.

Žiaľ, dáta o tom, koľko čitateľov povolilo takúto “spoluprácu”, či koľko už spoločnosť vyťažila, sme zatiaľ nenašli.

3) Vzťah k hudbe si vytvárame v puberte

Seth Stephens-Davidowitz je ekonóm, ktorého bavia Big Data. Okrem iných oblastí sa v ostatnom období zameral na hudbu a vďaka dátam zo Spotify zisťoval, aký je vzťah medzi obľúbenou hudbou a vekom používateľov Spotify.

A výsledok? Hudobne dozrievame počas puberty (dievčatá 13 rokov a chalani 13). Hudobný vkus, ktorý je populárny v tom čase sa s nami potom vezie ďalej.

4) Používate Google Apps aj pre pracovné využitie?

Tak potom je táto novinka aj pre vás. Google už viac nebavilo sledovať dominanciu Slacku a tak si vytvoril svoj vlastný Hangouts Chat.
Skupinové chaty, všetky ostatné Google služby a 25 botov. To všetko na jednom mieste ponúka táto služba. Môžeme len čakať, ako sa uchytí a či si nájde svojich fanúšikov rovnako rýchlo ako to bolo v prípade Slacku.

5) Štastie a peniaze, aký je medzi nimi vzťah?

Americkí vedci dokázali… Áno, takto začínajú obvykle vtipy, ale aj seriózne štúdie. V tomto prípade chceme byť vážni. Psychológovia z Purdue Univerzity a Virginia Univerzity skúmali dve premenné. Výšku príjmu a spokojnosť so svojim životom na škále 1-10. Tieto dve veličiny spojili a porovnávali ich spojitosť.

A ako to teda naozaj je? Existuje hranica, po ktorú závisí, koľko zarábate. Avšak viac peňazí na výplatnej páske potom nemusí znamenať viac spokojnosti.

6) Prichádza kríza online marketingu?

Popularita Boba Hoffmana na Slovensku a v Česku vzrástla hlavne po minuloročnom vystúpení na Marketing Festivale v Prahe. Bob je však dlhodobo svetovým odborníkom v marketingu, kde sa pohybuje už niekoľko dekád. Možno aj vďaka tomu sa nebojí hovoriť svoje názory nahlas.

Ten posledný sa dotýka veľmi tenkej hrany, na ktorej sa momentálne nachádza svetový online marketing. Ako príklad uvádza Hoffman spoločnosť, ktorá plánuje znižovať online rozpočet o 200 miliónov dolárov.

7) Dokáže nedostatok spánku liečiť?

Spánok, jeho dostatok a kvalita, je kľúčom k fyzickému aj psychickému zdraviu. Podľa článku z portálu Mosaic Science je to pravda, avšak platí len u zdravých ľudí. Pre ľudí s diagnostikovanou depresiou má spánok ževraj opačné účinky a je prekážkou k zlepšeniu ich zdravotného stavu. Zmena rytmu, kedy človek nespí každú noc, ale len každú druhú, sa opakuje len tri razy. Celý príbeh Angeliny, ktorej takáto liečba pomohla nájdete v tomto článku, odporúčame.

Bonus: A na záver trochu zábavy. Alebo to nie je zábavné?

 

Naše dev a produktové oddelenie plní Slack ďalšími zaujímavými linkami, takže sa určite môžete tešiť na ďalšie vydanie. To plánujeme zase o mesiac, teda ak všetko pôjde podľa plánu, tak v piatok 20. apríla.