Kaviarne v minulosti rástli ako huby po daždi. Dnes sú takmer v každej, aj menšej, obci a na každej ulici. Odlíšiť sa a vytvoriť kvalitné a príjemné miesto, nielen pre mamičky, však nie je jednoduchá misia.

Ako často navštevuješ kaviarne?

Na prvý pohľad trochu prekvapivé výsledky, však? Takmer polovica žien chodí do kaviarne párkrát do roka. Mohlo by sa zdať, že to je málo. Každá piata žena dokonca odpovedala, že do kaviarní nechodí vôbec.

Chodíš niekedy do kaviarne aj sama?

Kaviarne sú väčšinou miestom stretnutí s priateľmi či rodinou. Len približne štvrtina žien zájde do kaviarne aj osamote. Oddýchnuť si, prečítať knihu či pracovať. Jednoducho uniknúť z každodenného stereotypu.

Čo si myslíš o hudbe v kaviarni?

K zážitku z návštevy kaviarne patrí aj hudba, ktorá môže príjemne dotvoriť atmosféru, ale tiež ju rýchlo pokaziť.

Najviac našich používateliek preferuje vlastný zoznam pesničiek. V dnešnej dobe veľa kaviarni využíva streamovacie služby, často môžete počuť hlavne Spotify.

Veľká časť žien si hudbu v prevádzkach vôbec nevšíma, prípadne ju nerieši a je im jedno, čo hrajú.

Čo je pre teba najdôležitejšie pri výbere kaviarne?

Hudba je teda doplnkom, ale hlavné kritéria výberu kaviarne sú iné. Pre mamičky je to hlavne detský kútik, v ktorom sa deti môžu hrať a mamičky si oddýchnuť.

Samozrejme, rovnako ako pri výbere reštaurácie, aj pri kaviarni je dôležitým faktorom kvalitná ponuka. V poslednej dobe si stále viac žien potrpí na kvalitu produktov a služieb.

Navštívila si niekedy kaviareň na základe reklamy, ktorú si na ňu videla?

Podľa našich používateliek k návšteve novej kaviarne nevedie cesta reklamy. Len takmer tridsať percent žien našlo nový podnik na základe reklamy. Väčšinou vyhrávajú podniky na základe odporúčaní známych.

A čo vy, máte radi kávu?

PRÍĎTE SKÚSIŤ AJ NAŠU KÁVU
Radi vám odpovieme všetky vaše otázky.

Stačí, ak nás kontaktujete:

Vzorka uvedeného prieskumu: 1 844 respondentov | Realizácia: september 2015