Oddýchnuť si od práce, zrelaxovať a nabrať sily na ďalšie dni a týždne. Každý má iný recept, ako na to. Niekto volí knihu či dobrý film. Sú ľudia, ktorí majú radšej aktívny oddych a tak športujú.

Wellness a starostlivosť o seba však asi máme radi všetci. Ako sú na tom však používateľky na Modrom koníku? Aké služby majú najradšej a ako často ich využívajú?

Hneď prvé odpovede naznačujú, kam bude smerovať tento prieskum. Len menej než pätina slovenských žien je spokojná s tým, koľko má vo svojom voľnom čase priestoru na staroslivosť o samú seba.Najpopulárnejšia je masáž. Až takmer polovica žien by si vybrala práve masáž, ak by si mohla vybrať jednu aktivitu. Nasledujú služby kaderníčky a ostatné príjemné aktivity.

Niektoré ženy spomenuli taktiež manikúru, pedikúru či solárium.V prvej otázke sme zistili, že času nazvyš ženy nemajú a radi by si dopriali viac chvíľ oddychu. Väčšina z nich si nájde čas na relax párkrát v roku, nepravidelne.

Každá štvrtá žena dokonca priznala, že na takéto aktivity nemá vôbec priestor a nevyužíva takéto služby.S tým, ako často využívajú ženy takéto služby, súvisí aj otázka rozpočtu a nákladov minutých na wellnes. Väčšinou sa táto súma hýba v pár desiatkách eur mesačne. Už obyčajná polhodinová masáž, zostrihnutie vlasov či návšteva sauny sa pohybuje niekde okolo desiatich eur.Mnoho poskytovateľov sa snaží zistiť, prečo k nim ich zákazníčky prišli, aký bol ten hlavný predajný faktor, ktorým uspeli. Väčšinou ide, ako sme zistili aj my v našom prieskume, o kombináciu rôznych dôvodov.

Cena a kvalita ponúkaných služieb hrajú veľkú úlohu. Dôležité sú však aj referencie. Tie od našich známych sú síce dôležitejšie, ale hodnotenia na internete im často pomôžu zorientovať sa na trhu.Wellness je najlepší s partnerom. Aspoň taký je výsledok poslednej otázky tohto prieskumu. Až takmer dve z troch žien chodia najradšej so svojim partnerom.

Pravdepodobne však záleží aj na type služby. Kým do sauny môžu ísť ženy s niekým blízkym, tak návšteva kaderníčky sa často zaobíde aj bez doprovodu.

PRÍĎTE K NÁM NA KÁVU
Radi vám odpovieme všetky vaše otázky.

Stačí, ak nás kontaktujete:

Vzorka uvedeného prieskumu: 4 059 respondentov | Realizácia: november 2017 | Fotka: Jon Flobrant