Keby tak mohol mať deň aspoň 25 hodín…

Asi to poznáte aj vy. Že sa to nestíha a aké super by to bolo, keby mal deň aspoň o hodinu viac. Keby som tak mohol splniť všetky úlohy, stretnúť priateľov a byť s rodinou. Keby…

Ako sú na tom s časom slovenské ženy? Majú dostatok voľného času? Spýtali sme sa ich samých, ako sa cítia.

Keď si doma, ako najčajstejšie tráviš svoj voľný čas?

Takmer polovica žien označuje sociálne siete a internet za hlavného “žrúta” svojho voľného času. My sme samozrejme radi, veď aj my sami sme internetový portál.

Každopádne internet je pre mnoho žien prostriedok, ako síce ostať medzi štyrmi stenami doma, ale pritom byť niekde úplne inde.

Keď si vonku, ako najčastejšie tráviš svoj voľný čas?

Ak majú ženy možnosť ísť von, svoj voľný čas trávia hlavne v aktívne v prírode, čo nám potvrdila takmer polovica opýtaných žien. Tretina žien preferuje nákupy v obchodných centrách.

Tieto dve činnosti vyzerajú na prvý pohľad veľmi odlišne, na druhej strane si dovolíme tvrdiť, podľa skúseností z nášho portálu, že sa môžu dopĺňať a každá žena si rada vyrazí do prírody aj do obchodného centra.

Koľko času máš sama pre seba za deň?

Voľný čas len pre seba je pre mnohé ženy skôr nedostatkovým tovarom. Hlavne mamičky strávia väčšinu dňa s dieťaťom a starostlivosťou o chod domácnosti. Viac než polovica nami opýtaných žien má len 60 alebo dokonca menej minút.

Na opačnej strane je približne dvadsať percent žien, ktoré majú denne pre seba tri a viac hodín.

Čo ti chýba viac, čas pre seba alebo čas s partnerom/priateľmi?

Napriek tomu, že väčšina žien nemá príliš veľa času na svoje aktivity, viac než čas navyše pre seba by ocenili možnosť byť v kruhu svojich priateľov a najbližších. Až dve tretiny z nich sú orientované spoločensky a chýbajú im chvíle s niekým iným.

Koľko by si dala za produkt, ktorý ti ušetrí 30 minút denne?

Voľného času teda vôbec nie je veľa. Čo ak by sa však dal voľný čas kúpiť?

Tri zo štyroch žien by na takýto produkt minuli maximálne 30 €. Len minimum žien by bolo ochotných investovať aj viac ako 100 €.

Ako ste na tom vy, stačí vám 24 hodín?

A rozmýšľali ste niekedy nad tým, koľko by ste boli vy sami ochotný zaplatiť za polhodinu voľného času vo vašom dni naviac?